Unelte si servicii bazate pe date pentru programele de raspuns la cerere agnostice energetic in cladiri rezidentiale (DEDALUS)

PN-IV-P8-8.1-PRE-HE-ORG-2023-0111 (40PHE/2024)

Proiectul își propune consolidarea echipei de cercetare e si a capacitații de a participa la noi competiții de proiecte de cercetare in actualul program cadru a Laboratorului de Cercetare in Sisteme Distribuite din cadrul Departamentului de Calculatoare, Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Tehnica Din Cluj-Napoca. Pentru acesta dorim implicarea de noi tineri cercetători (studenți, masteranzi, doctoranzi) pentru a investiga mai in detaliu direcții si teme de cercetare noi ce pot fi exploatate in propuneri de proiecte si a creste gradul de diseminare a rezultatelor. Aceștia pot fi angajați in activității suport sau prin intermediul unor burse de cercetare care sa aducă plus valoare sau noi cunoștințe echipei. Rezultatele obținute vor sta la baza publicării de articole de calitate in jurnale, participarea la conferințe științifice si la participarea in consorții noi pentru depunerea de propuneri in cadrul competițiilor de proiecte Horizon Europe (HE).

In materie de impact cuantificabil preconizat, mai jos enumeram câțiva indicatori de performanta pe care plănuim sa-i îndeplinim pana la finalul implementării proiectului:

  • numărul de noi tineri cercetători in echipa laboratorului de cercetare >= 1;
  • număr de propuneri depuse la apelurile Horizon Europe pe perioada desfășurării proiectului suport >= 1;
  • articole / participări la conferințe internaționale in domeniile eficienta energetica si inteligenta artificiala >= 2;
  • articole in jurnale indexate Web of Science (WoS) publicate în regim deschis >= 2.
  • Durata de desfasurare a proiectului este de 24 luni, 04/01/2024 - 31/12/2025.

    Bugetul total al proiectului este de 115.200 Lei.